Har du nogensinde overvejet, hvordan den nagende følelse af, at fortryde noget, typisk kun dukker op, når vi har at gøre med store ting? Hvis du opdager, at du er kommet til at tage to forskelligt farvede strømper på, mens du er henne og besøge en god ven, så kan du bare grine af det. Det er i hvert fald ikke noget der rammer dig som en væg af fortrydelse. Men hvis du har den samme situation til et vigtigt job-interview, så kan du hurtigt komme til at føle fortrydelsen meget stærkt: nu er der nemlig meget mere på spil. Din ven kender dig allerede, og vil nok bare grine sammen med dig, over hvor fjollet det er, at du er kommet til at tage to forskellige strømper på. Men din potentielt fremtidige arbejdsgiver ved meget lidt, og må derfor bedømme dig ud fra det, som de kan se. Hvilket, lige i dette tilfælde, er at du af en eller anden uforklarlig grund har valgt at tage forskelligt-farvede strømper på. Handlingen er altså den samme, men konteksten ? og vigtigheden der ligger heri ? er den, der bestemmer, hvorvidt du vil føle fortrydelse eller ej. Jo vigtigere en situation der er tale om, jo stærkere vil du føle fortrydelsen.
Vi har ikke lyst til at fortryde ting, og specielt ikke vigtige ting. Få ting vi gør her i livet, kommer til at føles ligeså vigtige, som at sælge vores gamle bil. Når man køber en ny bil, så bruger man rigtigt mange penge. Biler er absolut ikke billige, og det var derfor en stor beslutning at købe den i sin tid. Man har derfor heller ikke lyst til at fortryde sit køb. Det kan man dog typisk ret let undgå, ved blot at lave sit hjemmearbejde ordentligt, og nøje udvælge sig den rigtige bil. Lidt anderledes forholder det sig dog når man står overfor at sælge bilen igen. Her har man ikke lyst til at sælge bilen for billige, da det jo reelt er penge lige ud af vinduet. Hvis man ikke vil fortryde salget af sin bil, er man derfor nødt til at gøre alt hvad man kan for, at man får den bedst mulige pris.
Men det er ikke helt rigtigt. Man kan nemlig også gøre ?for meget?. Hvis du eksempelvis bruger fire måneder på at lave din salgsproces helt perfekt, så har du gjort alt for meget. Du har kastet tid og energi i salgsprocessen, som du aldrig får tilbage igen: og så meget højere bliver salgsprisen nok heller ikke. Så vi kan altså både fortryde at bruge for lidt energi på salget af vores bil, og på at bruge for meget energi. Salget er nødt til at være i balance.
Det er da også grunden til at mange slet ikke overvejer at sælge deres bil til udlandet. Det lyder kompliceret på overfladen, og mange konkluderer derfor, at det ikke er besværet værd. Men det er faktisk slet ikke rigtigt. Der er virksomheder der kan sælge din bil til export, og de klarer det hele. Du kontakter dem bare, og hører hvad de vil give for din bil. Det tager altså nogle få minutter, og vil ofte kunne resultere i en betydeligt højere salgspris. Du vil altså ikke fortryde at eksportere din bil på den måde.